بحث کاربر:Behaafarid - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Archive
بایگانی‌ها

۰۱ ۰۲ ۰۳ ۰۴ ۰۵ ۰۶ ۰۷ ۰۸ ۰۹ ۱۰
۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰
۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۳۲ ۳۳ ۳۴ ۳۵ ۳۶ ۳۷ ۳۸ ۳۹ ۴۰
۴۱ ۴۲ ۴۳ ۴۴ ۴۵ ۴۶ ۴۷ ۴۸ ۴۹ ۵۰
۵۱ ۵۲ ۵۳ ۵۴ ۵۵ ۵۶ ۵۷ ۵۸ ۵۹ ۶۰
۶۱ ۶۲ ۶۳ ۶۴ ۶۵ ۶۶ ۶۷ ۶۸ ۶۹ ۷۰
۷۱ ۷۲

اگر درخواستی می‌دارید که برآوردن آن نیاز به دسترسی مدیریتی دارد، می‌توانید آن را در ویکی‌پدیا: تابلوی اعلانات مدیران مطرح کنید. اینطوری مدیران بیشتری از موضوع مطلع خواهند شد و کارتان سریع‌تر راه خواهد افتاد.

خط فارسی[ویرایش]

سلام.

قصد داشتم خط فارسی را در الفبای فارسی ادغام کنم که پس از بررسی تاریخچه متوجه شدم مقاله قدیمی است و توسط شما ساخته شده است، لذا احتیاط کردم و اول سراغ خودتان آمدم. یک ریسهٔ مرتبط طولانی هم در صفحهٔ بحث مقاله هست: بحث:خط_فارسی#خط_فارسی_یا_خط_عربی؟

برداشت من این است که ما چیزی تحت عنوان script فارسی نداریم ولی alphabet فارسی و orthography فارسی داریم. زبان فارسی امروزه به خط عربی نوشته می‌شود. الفبای فارسی حروف گچپژ را پوشش می‌دهد و نظام نوشتاری فارسی (یا «دستور خط فارسی») به این می‌پردازد که کجا نیم‌فاصله بگذاریم و کجا پیوسته بنویسیم و همان چیزهایی که در جزوهٔ دستور خط فرهنگستان آمده.

متأسفانه فرهنگستان به‌ازای orthography برابر خط را تصویب کرده و همین کمی اوضاع را گیج‌کننده کرده است، چون شخصاً از خط کلمهٔ script به ذهنم می‌آید.

به نظرم خودم خط فارسی باید به عنوانی دیگر تغییر یابد مثلاً خط در فارسی که محتوای این مدخل می‌تواند پرداختن به همهٔ خطوطی باشد که برای نوشتن فارسی استفاده شده از جمله عبری. یک گزینهٔ دیگر این است که خط فارسی به نظام نوشتاری فارسی منتقل شود و دستور خط فارسی هم در آن ادغام شود. مایلم نظرتان را بدانم. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۲۲ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۱۶ (UTC)

سلام. راستش به نظر من نزدیک‌ترین معنایی که از «خط فارسی» به ذهن می‌آید، خطی است، یعنی دبیره‌ای است یعنی اسکریپتی است، که زبان فارسی را به آن می‌نویسند. به نظرم از «خط در فارسی» و «نظام نوشتاری فارسی» معنی فوق به‌آسانی برداشت نمی‌شود. تبارشناسی خط کنونی فارسی به درد بحث‌های عالمانه و شرق‌شناسانه می‌خورد و مسلماً می‌توان در همان خط اول مقاله به این نکته اشاره کرد که این خط از خط عربی گرفته شده‌است. ولی از از نظر هستی‌شناختی خط فارسی با خط عربی متفاوت است. اگر کسی فینگلیش بنویسد و خواندنش برای شما دشوار باشد در اعتراض می‌گویید «به خط فارسی بنویس که راحت‌تر بخوانم» نمی‌گویید «به خط عربی بنویس». اطلاق مطلق «Arabic Script» به خطی که متن‌های فارسی را بدان نوشته‌اند حتی در حلقه‌های شرق‌شناسی هم گاه غریب جلوه می‌کند و به جای آن از اصطلاح «Perso-Arabic Script» استفاده می‌کنند. از این رو به نظرم در زبان فارسی و فرهنگ فارسی‌زبانان اطلاق «خط فارسی» به این دبیرهٔ بخصوص که از دبیرهٔ عربی گرفته شده‌است جایز است. «الفبای فارسی» اجزای تشکیل‌دهندهٔ خط فارسی‌است. ولی به نظرم خط فارسی اعم از الفبای فارسی است. در مورد orthography هم شگفت‌زده شدم. من خود همیشه اصطلاح «دستور خط» را برای اشاره به آن کار می‌برم. راستی حیف است که از اصطلاح «دبیره» که سابقهٔ استعمال هزار و چندصد ساله دارد چندان که باید و شاید استفاده نمی‌شود. به‌آفرید ‏۲۲ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۴۱ (UTC)

پرسش[ویرایش]

سلام دوست عزیز؛ صفحه کاربری من میتونید قفل کنید(سیاهه محافظت)؟ Hamedxxxjavid (بحث) ‏۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۰ (UTC)[پاسخ]

درخواست اعطا دسترسی واگردان[ویرایش]

باسلام و عرض ادب خسته نباشید. من تمام شرایط رو دارم عضو کاربران تایید شده پایدار و خودکار هم هستم چند تا مقاله هم ایجاد کردم از شما درخواست میکنم اگر براتون امکان داره دسترسی واگردان رو به من اعطا کنید باتشکر و سپاس. Amirlego (بحث) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۵۰ (UTC)[پاسخ]

(این دفعه) خط عربی[ویرایش]

سلام. به دلیل مشارکت‌های فوق‌العاده و ماندگاری که در حیطهٔ ساختارسازی و نوشتن شیوه‌نامه‌های ویکی‌پدیای فارسی داشته‌اید از شما دعوت می‌کنم در بحث_ویکی‌پدیا:قواعد_نام‌گذاری_(فارسی‌سازی_نام‌های_خارجی)#خط_عربی_و_الفباهای_عربی مشارکت کنید و قفلش را باز کنید.

خلاصهٔ بحث:

نام‌های خاص ناآشنایی که صورت اصلی و بومی‌شان با خط عربی (نه خط لاتین) نوشته می‌شود، چقدر باید فارسی‌سازی شوند؟ مثلاً در استان وادی‌الشاطئ آن ئ آخر واژه را حفظ کنیم یا صرفاً به ی تبدلیش کنیم. حتماً می‌دانید که هر دوی این‌ها در فارسی ممکن هستند، مثلاً منشئ عربی در فارسی به منشی تبدیل شده ولی متلألئ عربی با همان املای بومی حفظ شده است. مثال دیگر نفط است. چندین باشگاه ورزشی هست که در عنوانشان کلمهٔ نفط را دارند که این مادهٔ شیمیایی در فارسی معمولاً نفت نوشته می‌شود ولی از آن طرف اطلاق «نفت وسط» (تبدیل ط به ت و انداختن ال) به ar:نادي نفط الوسط اصلاً رایج نیست (نفت الوسط و نفط الوسط هر دو در منابع ورزشی فارسی تقریباً به یک اندازه رایج‌اند).

بنده پیشنهاد کرده‌ام برای حفظ یکنواختی، رجوع به املای بومی گزینهٔ معقولی است چون منابع فارسی یا نداریم یا متشتت‌اند، چنانکه در قبال تلفظ‌ها هم همین کار را می‌کنیم مثلاً اوساکا را بهتر از اوزاکا می‌دانیم چون این شهر در زبان ژاپنی قطعاً س تلفظ می‌شود (منابع فارسی نیز متشتت و مساوی‌اند و نمی‌توان گفت یکی از دیگری رایج‌تر است). بدین‌ترتیب تصمیم حفظ یا تبدیل ئ نیز از دوش ویکی‌پدین‌های فارسی‌زبان برداشته می‌شود و به متخصص/آینده حواله می‌شود. ولی بحث به‌طرز عجیبی به ملی‌گرایی و ... کشیده شده است که اصلاً منظور من نبود. زبان فارسی امروزه با خط عربی نوشته می‌شود و این گناه ما ویکی‌پدین‌ها نیست و کاری هم از دستمان بر نمی‌آید. اگر حساسیتی نسبت به عربی وجود دارد، بنده گمان نمی‌کنم محل ابرازش بحث‌های زبان‌شناختی در ویکی‌پدیا باشد.

متشکرم ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۱۸ (UTC)[پاسخ]

درود؛ بحثی دربارهٔ اینکه آیا صفحهٔ الگو:اشتباه گرفته‌اید پیرو سیاست‌ها و رهنمودهای ویکی‌پدیا مناسب ماندن است یا باید حذف شود، هم اکنون در جریان است.

تا هنگامی که یک توافق عمومی بدست آید، همچنان بحث دربارهٔ این صفحه در ویکی‌پدیا:نظرخواهی برای حذف/الگو:اشتباه گرفته‌اید ادامه خواهد داشت. هرکسی اجازهٔ شرکت در این گفتگو را دارد. با نامزدی این صفحه، سیاست‌ها و رهنمودهای مورد نظر نیز توضیح داده خواهد شد. بحث بر روی نشانه‌های خوب بودن کیفیت، و سیاست‌ها و رهنمودهای ما متمرکز خواهد بود.

هنگامی که بحث در جریان است کاربران می‌توانند صفحه را ویرایش کنند و حتی با توجه به مسائل مورد بحث آن را پیشرفت دهند. با این حال الگوی حذف را از بالای صفحه برندارید. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۷ (UTC)[پاسخ]

باورم نمی‌شود کهنزدیک شانزده سال پیش بود!
عمر چگونه جهد از دست خلق باد چگونه جهد از بادخن
کسایی مروزی

در همان وزن و قافیه:

الگو اگر مانده بدین سالیان هست مفید از نظرِ انجمن
قطع نشاید که به‌خیره کنیم سرو تناور که بوَد در چمن
هر که سر و کلّه زند با کسی خیره‌سر و فتنه‌گر و بددهن
دست بدین حربه برد عاقبت تا نرود وبگهِ ما در لجن
وز پس این واقعه صدها درود از ره دور او بفرستد به من
چون که ز تدبیر بسی سال پیش ساختم این تمپلتِ بس خفن!

به‌آفرید ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۳:۴۳ (UTC)[پاسخ]

خود شما ر مورد حراجستون تحقیق کنید[ویرایش]

من دوست دارم در مورد حراجستون صفحه باشد در ویکی‌پدیا Jahaniyan (بحث) ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۱:۲۲ (UTC)[پاسخ]

نوروزتان پیروز[ویرایش]

شاد‌باش نوروزی
درود بر گرامی Behaafarid عزیز ضمن سپاس از زحمات شما برای پیشرفت و نکوداشت دانشنامه، امیدوارم سال جدید برای همگی ایرانیان سرشار از شگفتی‌های نیک و باور نکردنی بوده و همچنین برای شما سلامتی، شادی و عشق آرزو دارم. با مهر شهنام ک (گفتگو) ‏۲۰ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۲۱ (UTC)[پاسخ]

شاد باش نوروزی[ویرایش]

نوروز خجسته باد
درود، فرا رسیدن نوروز باستانی را به شما و خانواده گرامیتان شاد باش گفته و سلامتی، شادی و عشق را برایتان آرزو دارم. با مهر شهنام ک (گفتگو) ‏۱۹ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۴ (UTC)[پاسخ]