شانگهای - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

شانگهای
Shanghai
上海
ساختمانی در باند
نقشهٔ استان‌های چین و جایگاه منطقه شانگهای
نقشهٔ استان‌های چین و جایگاه منطقه شانگهای
مختصات: ۳۱°۱۲′ شمالی ۱۲۱°۳۰′ شرقی / ۳۱٫۲۰۰°شمالی ۱۲۱٫۵۰۰°شرقی / 31.200; 121.500
کشور چین
شهر
شهرستان
کلانشهر
۷۵۱
۱۲۹۲
۷ ژوئیه ۱۹۲۷
مدیریت
کلانشهر
 • شهردارهان ژنگ
مساحت
 • کل۶۱۲ کیلومتر مربع (۲۳۶ مایل مربع)
بلندی
۱۳ متر (۴۳ پا)
جمعیت
 • کل۴۵٬۲۳۷٬۰۰۰
نام اهلیت(ها)Shanghainese
منطقه زمانییوتی‌سی ۸+ (CST)
کد پستی
۲۰۰۰۰۰–۲۰۲۱۰۰
پیش‌شماره(های) تلفن۲۱ ۰۸۶
HDI۰٫۹۰۸ افزایش (۱ام)
GDPتریلیون رنمینبی
وبگاه

شانگهای (به چینی: 上海) شهری در چین است که با جمعیت ۲۴ میلیون نفری در سال ۲۰۲۰–۲۰۲۱ یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان به‌حساب می‌آید. این شهر یک مرکز اقتصادی جهانی است و بندر آن پرترددترین بندر کانتینری جهان به‌حساب می‌آید. شانگهای در دلتای رود یانگ تسه در جنوب پای رود یانگ‌تسه در میانهٔ انتهای شرقی خاک اصلی چین قرار دارد.[۱]

جغرافیا[ویرایش]

این شهر یکی از مهم‌ترین بنادر چین است.

شانگهای شهر غول‌آسا و لبریز از جمعیت. رابط میان چین و جهانی خارج. شهری که حزب کنونی چین (کمونیست) در آن پایه‌گذاری شد. به «جنگل آسمانخراش‌ها» معروف است. شهر روشنفکری و کارگری با ۲۵ دانشگاه و مؤسسهٔ دانشگاهی. این شهر در کرانهٔ چپ رودخانهٔ هوانگ پو در جنوب یانگ‌تسه قرار دارد با فاصلهٔ اندکی از اقیانوس آرام و نامش به چینی «بر فراز دریا» معنی دارد.

شهر شانگهای به دو بخش توسط رودخانه تقسیم می‌شود.

که بخش شرقی که ناحیهٔ تازه‌ساخت آن و با معماری جدید می‌باشد پودونگ و شرق آن شانگهای نام دارد که در منتهی‌الیه غربی آن فرودگاه خونچای که مربوط به پروازهای داخلی است قرار دارد.

همچنین فرودگاه اصلی شانگهای در منطقهٔ پودونگ واقع است که با یک مونوریل خارج شهری به شهر شانگهای وصل می‌شود. از نکات جالب این شهر در حال حاضر منطقهٔ شانگهای اکسپو ۲۰۱۰ است که مربوط به نمایشگاه بین‌المللی در سال ۲۰۱۰ می‌باشد. زبان مردم این منطقه بیشتر چینی است.

شانگهای شبیه‌ترین شهر جهان به نیویورک است و همچنین باعث شده تا خیلی‌ها این شهر را نیویورک شرق بنامند. شانگهای قلب تپندهٔ اقتصاد کشور چین است و می‌توان در همه جای شهر از این مسئله مطمئن شد.

ترابری[ویرایش]

نمودار شماتیک شبکه مترو شانگهای

متروی شانگهای در سال ۱۹۹۳ تأسیس شده و هم‌اکنون دارای ۱۴ خط و ۳۳۷ ایستگاه می‌باشد. این مترو طولانی‌ترین متروی جهان با ۵۴۸ کیلومتر طول می‌باشد.

نگارخانه[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Geographic International System Data Center