جام جهانی الکترونیکی فیفا - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

جام جهانی الکترونیکی فیفا
داده‌های تورنمنت
ورزشفیفا (مجموعه بازی) ورزش الکترونیک
بنیان‌گذاری۲۰۰۴
شمار
تورنمنت‌ها
۱۲
برگزارکننده(ها)فیفا
قالب برگزاریآنلاین
وبگاهwww.fifa.com/fifaeworldcup/
قهرمان کنونی
آلمان محمد هارکوس (MoAuba)
(دومین بار)
آخرین تورنمنت
جام جهانی الکترونیکی فیفا ۲۰۲۰

جام جهانی الکترونیکی فیفا (به انگلیسی: FIFA eWorld Cup) گونه‌ای از مسابقه‌های ورزش الکترونیک است که توسط فیفا و شریکش ای‌ای اسپورتس برگزار می‌شود. نخستین این مسابقه‌ها در سال ۲۰۰۴ بود و بازی آن نیز فیفا است.[۱]

هر تورنمنت بازیکنانی دارد که در بازی های آخرین نسخه سری بازی‌های ویدیویی FIFA شرکت می کنند. مسابقات انتخابی به میلیون‎‎‌ها نفر اجازه می دهد تا در مراحل اولیه آنلاین به رقابت بپردازند، که منجر به شناخته شدن این مسابقات به عنوان بزرگترین بازی آنلاین ورزش الکترونیک توسط رکوردهای جهانی گینس می شود.

آخرین قهرمان محمد هاركوس (MoAuba) از آلمان است. هارکوس اولین بازیکن پلی استیشن ۴ است که اولین بار در سال ۲۰۱۵ جام را از آن خود کرد.

تاریخچه[ویرایش]

افتتاحیه جام جهانی تعاملی فیفا (FIWC) در سال ۲۰۰۴ در سوئیس برگزار شد، طی سالهای گذشته این مسابقات رشد چشمگیری داشته است. در سال ۲۰۱۰، این رقابت‎‌ها برای اولین بار در رکوردهای جهانی گینس ثبت شد - اما تنها در سال ۲۰۱۳ بود که در این رقابت رکورد ثبت نام بیش از ۲.۵ میلیون بازیکن ثبت شد. در ۱ اکتبر ۲۰۱۵، جام جهانی تعاملی فیفا ۱۶ آغاز به کار کرد، که دوازدهمین دوره مسابقات بود. برای اولین بار در تاریخ این رقابت بازیکنان ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ به مصاف یکدیگر رفتند. با تعامل کنسول های جدید، تعداد شرکت کنندگان در مقایسه با سالهای گذشته که این رقابت‌ها فقط در کنسول پلی استیشن ۳ در دسترس بود، به میزان قابل توجهی افزایش یافت. ۲.۳ میلیون بازیکن تلاش کردند تا به مسابقات گرند فاینال در شهر نیویورک راه پیدا کنند. در ۲۲ مارس ۲۰۱۶، محمد البشه از دانمارک عنوان این رقابت‌ها را در تئاتر آپولو بدست آورد و در مسابقه نهایی شان آلن از انگلیس را شکست داد. در سال ۲۰۱۸، جام جهانی تعاملی فیفا (FIWC) به جام جهانی الکترونیکی فیفا (FeWC) تغییر نام یافت. مسابقات گرند فاینال ۲۰۱۸ بین ۲ اوت ۲۰۱۸ تا ۴ اوت ۲۰۱۸ در ورزشگاه او۲ آرنا در لندن، برگزار شد. ۳۲ نامزد نهایی (۱۶ نفر در پلی استیشن ۴ و ۱۶ در ایکس باکس وان) در مرحله گروهی و مرحله یک شانزدهم در تاریخ ۲ اوت ۲۰۱۸ به مصاف یکدیگر رفتند که مرحله یک هشتم نهایی و مرحله یک چهارم نهایی در ۳ اوت ۲۰۱۸ برگزار شد. در مرحله نهایی در ۴ اوت ۲۰۱۸ برگزار شد.

نتایج[ویرایش]

سال تاریخ میزبان(فینال) قهرمان (لقب)

[نام کنسول]

نایب‌قهرمان (لقب)

[نام کنسول]

نتیجه
۲۰۰۴ ۱۹ دسامبر سوئیس زوریخ برزیل تیاگو کاریچو دو آزوئدو صربستان و مونته‌نگرو ماتیجا بیلجسکوویچ ۱-۲
۲۰۰۵ ۱۹ دسامبر انگلستان لندن انگلستان کریس بولارد مجارستان گابور موکوش ۲-۵
۲۰۰۶ ۹ دسامبر هلند آمستردام هلند آندریس اسمیت اتریش ولفگانگ مایر ۴-۶
۲۰۰۸ ۲۴ می آلمان برلین اسپانیا آلفونسو راموس ایالات متحده آمریکا مایکل ریبیرو ۱-۳
۲۰۰۹ ۲ می اسپانیا بارسلون فرانسه بروس گرانک مکزیک روبن مورالس زرسرو ۱-۳
۲۰۱۰ ۱ می صربستان نناد استویکوویچ آلمان آیهان آلتونداگ ۱-۲
۲۰۱۱ ۷-۹ ژوئن ایالات متحده آمریکا لس آنجلس پرتغال فرانسیسکو کروز کلمبیا خاویر مونوز (Janoz) ۱-۴
۲۰۱۲ ۲۱-۳۲ می امارات متحده عربی دبی اسپانیا آلفونسو راموس فرانسه بروس گرانک ۰-۰ (در ضربات پنالتی: ۴-۳)
۲۰۱۳ ۶-۸ می اسپانیا مادرید فرانسه بروس گرانک مکزیک آندره تورس ویورو ۰-۱
۲۰۱۴ ۲-۳ جولای برزیل ریو دو ژانیرو دانمارک اوت روزنمایر (Agge) انگلستان دیوید بایت‌وِی

(Davebtw)

۱-۳
۲۰۱۵ ۱۷-۱۹ می آلمان مونیخ عربستان سعودی عبد العزیز الشهری

(Mr D0ne) [پلی استیشن ۴]

فرانسه جولین داسونویل

[ایکس باکس وان]

۰-۳
۲۰۱۶ ۲۰-۲۲ مارس ایالات متحده آمریکا نیویورک دانمارک محمد البشه

(Bacha) [ایکس باکس وان]

انگلستان سین آلن (Dragonn)

[پلی استیشن ۴]

۲-۲ , ۳-۳ (۵-۵ مجموع. البشه گل زده بیشتری در خانه حریف داشت.)
۲۰۱۷ ۱۶-۱۸ اوت انگلستان لندن انگلستان اسپنسر ایلینگ

(Gorilla) [ایکس باکس وان]

آلمان کای وولین (Deto)

[پلی استیشن ۴]

۳-۳ , ۰-۴ (۷-۳ مجموع.)
۲۰۱۸ ۲-۳ اوت عربستان سعودی موساد الدوساری (MsDossary)

[ایکس باکس وان]

بلژیک استفانو پینا

[پلی استیشن ۴]

۰-۲ , ۰-۲ (۰-۴ مجموع.)
۲۰۱۹ ۲-۴ اوت آلمان محمد هارکوس

(MoAuba) [پلی استیشن ۴]

عربستان سعودی موساد الدوساری (MsDossary)

[ایکس باکس وان]

۱-۱ , ۱-۲ (۳-۲ مجموع.)
۲۰۲۰ TBA TBD TBD TBD TBD

قالب[ویرایش]

انتخابی آنلاین[ویرایش]

مسابقات انتخابی آنلاین این رقابت‌ها در شبکه‌های پلی‌استیشن و ایکس باکس برگزار می شود و از طریق آخرین نسخه EA Sports FIFA در ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ می‌توان به آن دسترسی داشت. بازیکنان از طریق مسابقات حذفی در کنسول که در آن ۱۶ بازیکن برتر به مرحله نهایی جام راه می‎‌یابند، واجد شرایط هستند. بازیکنان همچنین می توانند با رقابت و پیروزی در یکی از مسابقات سری جهانی FIFA در طول فصل، به طور خودکار واجد شرایط جام مذکور شوند.

گرند فاینال[ویرایش]

در گرند فینال ۳۲ بازیکن شرکت می کنند. شرکت کنندگان به چهار گروه (دو گروه برای هر کنسول) تقسیم می شوند که ۱۶ بازیکن برتر به مرحله حذفی راه پیدا می‌کنند. در حالی که مرحله گروهی، مرحله یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی و نیمه نهایی روی یک کنسول (ایکس باکس وان یا پلی استیشن ۴) انجام می شود، فینال یک بازی رفت و برگشتی است که در هر کنسول یک بازی دارد. گرند فاینال یک رویداد چند روزه است که قرعه کشی و رقابت به سه روز تقسیم می شود. در پایان مسابقه برنده در یک نمایش زنده جایزه‌اش را دریافت می‌کند.

رتبه بندی جهانی[ویرایش]

در سال ۲۰۱۶، رتبه بندی جهانی برای کمک به بازیکنان در مسابقات با توجه به نتایج قبلی آنها معرفی شد. این رده بندی هر دو مرحله انتخابی همان دوره و گرند فاینال دوره قبل را در نظر می گیرد.

جایزه نقدی[ویرایش]

قهرمان جام جهانی الکترونیکی فیفا ۱۸ ۲۵۰،۰۰۰ دلار جایزه نقدی و بلیط بهترین جوایز فیفا را دریافت کرد، جایی که فرصتی برای دیدار با بزرگترین‌های دنیای فوتبال واقعی دارد. عبدالعزیز الشهری، قهرمان جام جهانی الکترونی فیفا ۱۵ از عربستان سعودی، توانست کریستیانو رونالدو و لیونل مسی را ملاقات کند، در حالی که محمد البشه، قهرمان ۲۰۱۶ با مارسلو و مانوئل نویر دیدار کرد. نایب‌قهرمان جام جهانی الکترونیکی فیفا ۱۸ ۵۰،۰۰۰ دلار جایزه دریافت می کند.

پخش[ویرایش]

گرند فاینال به صورت زنده در یوتیوب و توییچ پخش می شود. برای اولین بار، مسابقه نهایی جام جهانی تعاملی فیفا ۱۶ از تلویزیون نیز پخش شد. این پخش در بیش از ۱۰۰ کشور جهان نشان داده شده است. فاکس اسپورتس ۱ فینال را به صورت زنده در ایالات متحده نشان داد. مجری این برنامه کی ماری مجری برنامه بود. فوتبالیست سابق آمریکایی الکسی لالاس و اسپنسر کارمایکل-براون (Spencer FC) این مسابقات را آنالیز کردند، لی اسمیت و جان استرانگ درباره این بازی‌ها اظهار نظر کردند. این جام توسط داوید ویا، فوتبالیست سابق تیم ملی اسپانیا تحویل داده شد.

منابع[ویرایش]

  1. «Msdossary wins 2018 Fifa eWorld Cup» (به انگلیسی). BBC Sport. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۳.

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «FIFA eWorld Cup». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲ مارس ۲۰۲۱.

پیوند به بیرون[ویرایش]