جنبش اشغال وال استریت - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

جنبش اشغال وال استریت
بخشی از جنبش اشغال
Adbusters poster advertising the original protest
تاریخ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۰۱۱-۰۹-۱۷)
موقعیت
۴۰°۴۲′۳۳٫۷۹″ شمالی ۷۴°۰′۴۰٫۷۶″ غربی / ۴۰٫۷۰۹۳۸۶۱°شمالی ۷۴٫۰۱۱۳۲۲۲°غربی / 40.7093861; -74.0113222
علت(ها)Wealth inequality، فساد سیاسی، corporate influence of government
روش‌ها
تعداد

Zuccotti Park Other activity in NYC:

  • 700+ marchers arrested
    (crossing Brooklyn Bridge, ۱ اکتبر ۲۰۱۱)
  • 2,000+ marchers
    (march on police headquarters, ۲ اکتبر ۲۰۱۱)
  • 15,000+ marchers
    (Lower Manhattan solidarity march, ۵ اکتبر ۲۰۱۱)
  • 6,000+ marchers
    (Times Square recruitment center march, ۱۵ اکتبر ۲۰۱۱)
  • 50,000–100,000 marchers
    (2012 May Day march on Wall St.)
معترضین در پانزدهمین روز تصرف وال استریت

جنبش اشغال وال استریت[۱] عنوانی است در اشاره به اعتراض‌ها و گردهمایی‌های خیابانی که از تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۱ در وال استریت نیویورک آغاز شد و تا ۲۴ مارس ۲۰۱۲ در جریان بود.[۲][۳] تصرف و اشغال وال استریت به وسیله گروه هکتیویسم انانیموس فراخوانده و صورت گرفته شده‌است.[۴] برخی این جنبش را با خیزش‌های مردمی بهار عربی به ویژه تجمعات میدان تحریر و انقلاب ۲۰۱۱ در مصر مقایسه می‌کنند.[۵] خواسته اشغال‌کنندگان وال استریت عمدتاً رفع نابرابری‌های اقتصادی، مبارزه با فرهنگ اقتصادی سرمایه‌داری و از بین بردن دسترسی و نفوذ دلالان شرکتی و غول‌های پولی در دولت آمریکا می‌باشد.[۶]

برخی از جوانان آمریکایی در خیابان وال استریت مقر بورس نیویورک در تاریخ ۱۷ سپتامبر در اعتراض به اوضاع وخیم اقتصادی و اختلاف طبقاتی آمریکا و سیاست کنونی این کشور دست به تظاهرات گسترده زدند.

در این تجمّع که آرام و بدون هیچ گونه ابراز خشونتی از سوی معترضان بوده، معترضان از مردم آمریکا می‌خواهند برای اعتراض به سیاست‌های دولت آمریکا، به آن‌ها بپیوندند.

محل تجمع[ویرایش]

معترضین در این تجمعات در پارک خصوصی «زوکوچی» در نیویورک، کمپی برای اقامت برقرار کردند که چند خیابان با بورس اوراق بهادار، واقع در ساختمان وال استریت فاصله دارد.

دلیل اعتراضات[ویرایش]

بررسی گفته‌های معترضین نشان می‌دهد که دلایل این اعتراضات، «طرح نجات بانک‌ها»، «بحران وام مسکن» و «اعدام تروی دیویس»، سیاهپوست آمریکایی است که در اکتبر همان سال، توسط دستگاه قضایی آمریکا اعدام شد. معترضان معتقدند که مدل تجمع آنها، استقرار شبانه‌روزی در مقابل ساختمان وال استریت با هدف افزایش تعداد تظاهرات کنندگان و رسیدن به خواسته‌هایشان است و آن‌ها این مدل را از تظاهرات مصر و اسپانیا الهام گرفته‌اند.[۷]

این نوع اعتراضات در آمریکا «وال استریت را تسخیر کنیم» نام گرفته‌است.[۸] در میان شعارهای تظاهرکنندگان جملاتی همانند "به کار بانک مرکزی پایان دهیم!"، "وقتی ثروتمندان پول فقرا را می‌دزدند، نام آن را معامله تجاری می‌گذارند!"، "وقتی فقرا از خود دفاع می‌کنند، نام آن خشونت گذاشته می‌شود!"، "وال استریت را نابود کنیم، پیش از آن که دنیا را نابود کند!" شنیده می‌شد.[۹]

اقدامات پلیس[ویرایش]

پلیس نیویورک در اقدامی تحصن کنندگان را به جرم مزاحمت در حرکت عبور و مرور و مقاومت در برابر پلیس دستگیر کرده‌است.[۱۰][۱۱] در آخرین آمارها پلیس نیویورک ۷۰۰ نفر را با این جرم دستگیر کرده‌است.[۱۲]

در جلسات کنگره[ویرایش]

در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی هفت نفر از اعضای جنبش تسخیر وال استریت با حضور در یکی از جلسات کنگره آمریکا با قطع سخنان لئون پانه تآ وزیر دفاع آمریکا و سردادن شعار ضد جنگ، خواستار خروج نظامیان آمریکایی از عراق و افغانستان شدند. این معترضان با سروصدای خود بارها اظهارات لئون پانه تآ، وزیر دفاع آمریکا را در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا قطع کردند.[۱۳] FOIA یکی از سازمان‌های فعال آزادی در آمریکا با مشارکت صندوق عدالت مدنی، اسنادی را به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد اف‌بی‌آی کسانی را که سال گذشته در جنبش وال استریت حضور داشتند را «تروریسم داخلی» و تظاهرات را «فعالیت مجرمانه» خوانده‌است. صندوق عدالت مدنی آمریکا که یک مرکز قانونی دولتی می‌باشد، ۱۱۲ صفحه از اسناد اقدامات اف‌بی‌آی را در معرض دید قرار داد که حاکی از فعالیت اف‌بی‌آی جهت نظارت بر جنبش‌هایی است که از این به بعد فعالیت‌های اینچنینی «مجرمانه و تروریستی» خوانده خواهد شد و با عاملان آن برخورد می‌شود.[۱۴]

منابع[ویرایش]

  1. BBC فارسی - جهان - تجمع معترضان در نیویورک در برابر خانه‌های ثروتمندان
  2. Devereaux، Ryan (۲۰۱۲-۰۳-۲۵). «Occupy Wall Street demonstrators march to protest against police violence» (به انگلیسی). The Guardian. شاپا 0261-3077. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۱-۰۷.
  3. Marcinek, Laura (September 17, 2011). "Protesters Converge on Lower Manhattan, Plan 'Occupation'". Bloomberg L.P. Retrieved September 17, 2011.
  4. About بایگانی‌شده در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۱ توسط Wayback Machine Adbusters.org. Accessed: 3 October 2011.
  5. Saba, Michael (September 17, 2011). "Twitter #occupywallstreet movement aims to mimic Iran". CNN tech. Retrieved September 17, 2011.
  6. Wall Street protesters: We're in for the long haul Bloomberg Businessweek. Accessed: 3 October 2011.
  7. وبگاه خبرگزاری تابناک. «تداوم اعتراض به نظام سرمایه‌داری در آمریکا». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱. از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  8. وبگاه خبرگزاری فردا. «خشم وال استریت ایالات متحده را دربرگرفت». از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  9. وبگاه خبرگزاری فردا. «تعداد معترضین وال استریت به ۵۰۰۰ نفر رسید». از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  10. وبگاه روزنامه همشهری. «دستگیری ۸۰ معترض آمریکایی توسط پلیس». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱. از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  11. وبگاه خبرگزاری ایران اکونومیست. «دستگیری ۸۰ معترض در نیویورک». بایگانی‌شده از اصلی در ۶ دسامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱. از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  12. وبگاه خبرگزاری تابناک. «بازداشت ۷۰۰ نفر در نیویورک». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ دسامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱. از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  13. وبگاه خبرگزاری دانشجو. «جنبش تسخیر وال استریت جلسه وزیر دفاع آمریکا را مختل کرد». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ نوامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۱. از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)
  14. وبگاه پایگاه خبری تحلیلی رویداد. «افشای اسناد اف‌بی‌آی در چگونگی برخورد با جنبش وال استریت+تصویر». از پارامتر ناشناخته |نشانی نویسنده= صرف‌نظر شد (کمک)[پیوند مرده]