درگاه:اینترنت - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

صفحه اصلی   رده‌ها و موضوعات   درگاه‌ها و پروژه‌ها

درگاه اینترنت


اینترنت (به انگلیسی: Internet) (مخفف کلمه inter connected network شبکه‌های به هم مرتبط) را باید بزرگ‌ترین سامانه‌ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا گردیده‌است. ریشهٔ این شبکهٔ عظیم جهانی به دههٔ ۱۹۶۰ باز می‌گردد که سازمان‌های نظامی ایالات متّحدهٔ آمریکا برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای ساخت شبکه‌ای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایه گذاری نمودند. این پژوهش به همراه دوره‌ای از سرمایه گذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات جدید، سبب شد تا مشارکت‌های جهانی آغاز گردد و از اواسط دههٔ ۱۹۹۰، اینترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی و جهان‌شمول در بیاید. اینترنت سامانه‌ای جهانی از شبکه‌های رایانه‌ای بهم پیوسته‌است که از پروتکل مجموعه پروتکل اینترنت برای ارتباط با یکدیگر استفاده می‌نمایند. به عبارت دیگر اینترنت، شبکه شبکه‌هاست که از میلیون‌ها شبکه خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری و دولتی در اندازه‌های محلی و کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شده‌است. اینترنت در برگیرنده منابع اطلاعاتی و خدمات گسترده ایست که برجسته‌ترین آنها وب جهان‌گستر و رایانامه می‌باشند. در اینترنت هیچ نظارت مرکزی چه بر امور فنّی و چه بر سیاست‌های دسترسی و استفاده وجود ندارد.

نوشتار برگزیده

صفحهٔ اصلی میلیون دلاری وب‌گاهی است که ایدهٔ آن در سال ۲۰۰۵ توسط الکس تیو، دانشجویی از ویلتشایر انگلستان برای تأمین مخارج تحصیلات دانشگاهی خود شکل گرفت. صفحهٔ اصلی وب‌گاه از یک میلیون پیکسل که در شبکه‌ای ۱۰۰۰ × ۱۰۰۰ چیدمان یافته‌اند تشکیل شده‌است و پیوندهای تصویری موجود در آن به ازای یک دلار برای هر پیکسل در قالب‌های ۱۰ × ۱۰ به فروش رفتند. خریداران قالب‌های پیکسلی، تصویری کوچک بر روی پیکسل‌ها قرار می‌دادند که به یک نشانی اینترنتی پیوند می‌خورد و هنگامی که مکان‌نمای ماوس بر روی تصویر قرار می‌گرفت نوشته‌ای تبلیغاتی نیز ظاهر می‌شد. هدف از به‌راه‌اندازی این وب‌گاه این بود که با فروش تمامی پیکسل‌های موجود در تصویر، درآمدی معادل یک میلیون دلار نصیب خالق آن شود. به گزارش وال استریت ژورنال، این وب‌گاه الهام‌بخش سایر وب‌گاه‌هایی شده‌است که پیکسل می‌فروشند.

صفحهٔ اصلی میلیون دلاری که در ۲۶ اوت ۲۰۰۶ آغاز به کار کرد خیلی زود به یک رویداد اینترنتی تبدیل شد. بالاترین رتبهٔ ترافیک وب‌گاه در الکسا به ۱۲۷ رسید و هم‌اکنون (۱ اوت ۲۰۱۲) رتبهٔ آن ۴۴٬۶۳۵ است. ۱٬۰۰۰ پیکسل آخر در ۱ ژانویهٔ ۲۰۰۶ در ای‌بی به حراج گذاشته شد و در ۱۱ ژانویه با بالاترین پیشنهاد ۳۸٬۱۰۰ دلار به فروش رسید و سود ناخالص ۱٬۰۳۷٬۱۰۰ دلاری را نصیب الکس تیو کرد.

زندگی‌نامهٔ برگزیده

استیو جابز کارآفرین، مخترع، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای شرکت اپل و یکی از چهره‌های پیشرو در صنعت رایانه بود. جابز به همراه استیو وزنیاک با بنیانگذاری شرکت اپل در سال ۱۹۷۶ و ارائهٔ رایانهٔ اپل II، به مورد پسند عام قرار گرفتن مفهوم رایانهٔ خانگی کمک بسیار کرده‌است. بعدها، او یکی از اولین افرادی بود که به ارزش تجاری بالقوهٔ واسط گرافیکی کاربر و موشواره‌ای که در مرکز تحقیقات شرکت زیراکس در پالو آلتو ساخته شده بود، آگاه گشت و بر افزوده شدن این فناوری‌های نوین به رایانه‌ٔ اپل مکینتاش نظارت کرد.
ادامه...

واژگان اینترنت

تبادل لینک فرایندی است که در آن مسئولین دو سایت به صورع تعاملی لینک به سایت‌های همدیگر را در سایت‌های خود قرار می‌دهند. قرار دادن لینک در سایت‌های مختلف به افزایش لینک ورودی بک لینک آن سایت می‌انجامد. تعداد بک لینک های بیشتر در نهایت رتبه سایت در گوگل را که بر اساس فاکتورهای متفاوتی از یک تا ده سنجیده می‌شود را افزایش می‌دهد. ممکن است تبادل لینک با سایت‌هایی که پیج رنک بالاتری دارند با پرداخت وجه به سایتی که رتبه بالاتری دارد انجام شود. معمولا تعداد هرچه بیشتر لینک‌ها در سایت‌های دیگر حتی اگر از نظر افزایش ترافیک انسانی موثر نباشد، باعث خواهد شد تعداد بیشتری از ربات‌های کاوشگر گوگل از لینک‌های متفاوت وارد یک سایت شوند.

وبگاه‌ها

آیا می‌دانید

آیا می‌دانستید...(در سال ۲۰۱۲)

  • ... تعداد کاربران فعال Google+ در هر ماه برابر ۱۳۵ میلیون نفر است
  • ... گوگل با در اختیار داشتن ۶۷ درصد از سهم بازار، همچنان به عنوان برترین موتور جست‌وجوی اینترنت در ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود.
  • ... تعداد کل جست‌وجوهای انجام شده در گوگل برابر ۲/۱ تریلیون بوده است.
  • ... متوسط سن کاربران توئیتر ۳/۳۷ سال است
  • ... متوسط تعداد توئیت‌هایی که در سال ۲۰۱۲ در هر روز ارسال شده است به ۱۷۵ میلیون پست می‌رسد.
  • ... توئیت‌های بعد از انتخاب مجدد باراک اوباما به ریاست جمهوری آمریکا به رقم ۳۲۷ هزار و ۴۵۲ رسید تا بیشترین تعداد توئیت‌ها در دقیقه را در سال ۲۰۱۲ به خودش اختصاص بدهد.

نگارهٔ برگزیده

طرحی محاسباتی از بخش کوچکی از شکل شبکه اینترنت.

گفتاورد

«در ایران سانسور هست. در جهان نیز سانسور هست. گرچه معتقدم با گسترش ارتباطات و اینترنت سانسورگران آب در هاون می‌کوبند و تقریبا سانسور مهار شده است، اما با همین سانسور نیز برای اهل فکر مشکلاتی ایجاد می‌شود.»

محمد خاتمی

دهم مرداد ۱۳۸۴

افراد

وینتون سرف یک متخصص کامپیوتر آمریکایی است که به همراه باب کان به عنوان پدران اینترنت شناخته می‌شوند. این دو، بین سال‌های ۱۹۷۲-۱۹۷۶ در دانشگاه استنفورد آمریکا، پروتکل TCP/IP را که به موجب آن انتقال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در یک شبکه فراهم می‌شد، پایه گذاری کردند. او موفق به دریافت دیپلم‌های افتخار و جوائز بسیاری از جمله مدال ملی فناوری و نوآوری ایالات متحده، جایزه تورینگ و مدال آزادی رییس جمهوری آمریکا شده است. او پس از دریافت مدرک کارشناسی در رشته ریاضی از دانشگاه استنفورد، در شرکت آی‌بی‌ام مشغول به کار شد. وی پس از دو سال کار در آی‌بی‌ام، این شرکت را به منظور ادامه تحصیلات ترک کرد و در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس مشغول به تحصیل شد. وینتون سرف در سال ۱۹۷۰ مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۱۹۷۲ مدرک دکترای خود را از این دانشگاه دریافت نمود.

شرکت‌های نوآور

آیکان شرکت اینترنتی برای نام‌ها و شماره‌های واگذار شده، شرکتی غیرانتقاعی است که مقر آن در منطقه مارینا دِل رِی شهر لس آنجلس ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا واقع شده، در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۱۹۹۸ ساخته شد و در ۳۰ سپتامبر ۱۹۹۸ برای اینکه قادر به سرپرستی بخشی از وظایف مربوط به اینترنت که پیشتر مسوولیت انجام آن مستقیما به عهده دولت ایالات متحده بوده و بوسیله سازمان‌های دیگر انجام می‌شده باشد ثبت شد. آیکان مسوول مدیریت واگذاری نام‌های دامنه و آدرس‌های پروتکل اینترنت است. وظایف آیکان عبارت است از ضمانت تخصیص آدرس پروتکل اینترنت برای یک فضا در اینترنت، واگذاری پروتکل شناسه، سیستم مدیریت نام دامنه سطح بالا، و عملگرهای مدیریت ریشه کارگزار. تا به امروز، بسیاری از کار معرفی دامنه‌های عمومی سطح بالای جدید نگران بودند. کار فنی آیکان ارجاع به عملگر آیانا است.

نوشتارهای برگزیده