دیوید پارناس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

دیوید پارناس
زادهٔ۱۰ فوریهٔ ۱۹۴۱ ‏(۸۳ سال)
ملیتکانادایی
محل تحصیلدانشگاه کارنگی ملون
شناخته‌شده برایپنهان‌سازی اطلاعات
پیشینه علمی
شاخه(ها)علوم رایانه
استاد راهنماآلن پرلیس
اورهارد موت ویلیامز
دانشجویان دکتریریچارد لیپتون
دنیس وویت

دیوید لورج پارناس (به انگلیسی: David Lorge Parnas) (متولد ۱۰ فرویه ۱۹۴۱) کانادایی، از اولین پیشگامان مهندسی نرم‌افزار، کسی است که که مفهوم پنهان‌سازی اطلاعات را که یکی از مهم‌ترین عناصر برنامه‌نویسی شیءگرا در برنامه‌نویسی پودمانی ایجاد کرد. او همچنین برای مستندات دقیقش تحسین شده‌است.

زندگی‌نامه[ویرایش]

پارناس دکتری خود را در رشتهٔ مهندسی برق از دانشگاه دانشگاه کارنگی ملون دریافت کرده‌است. پارناس همچنین گواهینامهٔ مهندسی حرفه‌ای را از کانادا دریافت کرد و اولین کسی بود که طراحی نرم‌افزار را به صورت مهندسی مرسوم درآورد. او چندین سال در همان دانشگاه به تدریس مشغول بود. وی همچنین در دانشگاه‌های دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل (آمریکا)، دانشگاه فنی دارمشتات (آلماندانشگاه ویکتوریا (بریتیش کلمبیا، کانادا)، دانشگاه کویین در کینگستون، انتاریو، دانشگاه مک مستر در همیلتون، اونتاریو و دانشگاه لیمریک در ایرلند درس داده‌است.

جوایز و افتخارات[ویرایش]

دیوید پارناس جوایز و افتخارات زیادی را کسب نموده‌است:

کار[ویرایش]

طراحی پودمانی[ویرایش]

در طراحی پودمانی، در دو سخنرانی وی چسبندگی بالا در بین پودمان و جفتگیری بی‌پایه بین پودمان‌ها از اساس طراحی پودمانی در نرم‌افزار است. اما، در سمینار سال ۱۹۷۲ پارناس در پیرامون مقالهٔ در معیارها برای تجزیه سیستم‌ها به پودمان‌ها، اصطلاح پنهان‌سازی اطلاعات را مطرح کرده و از اصطلاحات چسبندگی و جفتگیری استفاده نشده‌است.[۲]

فعالیت فنی[ویرایش]

دکتر پارناس در میانه‌های دهه ۸۰ علیه ابتکار دفاع استراتژیک (معروف به "جنگ ستارگان") به صورت علنی ابراز مخالف کرد و استدلال کرد که نوشتن برنامه‌ای با کیفیت کافی طوری‌که بتوان به آن در صورت حملهٔ اتمی اعتماد داشت، غیرممکن است.[۳] او همچنین در خط مقدم خواستاران حرفه‌ای شدن «مهندسی نرم‌افزار» بود. او همچنین یکی از ترویج دهندگان اصلی اصول اخلاق در مهندسی نرم‌افزار می‌باشد.

مخالفت با روش‌های ارزیابی دانشگاهی[ویرایش]

دکتر پارناس به گروهی از دانشمندان پیوسته‌است که آشکارا به نقد نظریات نشریات دربارهٔ تولیدات دانشگاهی می‌پردازند. در مقالهٔ بازی اعداد را متوقف کنید[۴] به استدلال به چندین دلیل توضیح می‌دهد که چرا سیستم ارزشیابی عددی که در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا از آن استفاده می‌شود، ناقص است و به جای پیشرفت در علم باعث رکود آن می‌شود.

پانویس[ویرایش]

  1. GI-Fellow citation بایگانی‌شده در ۱۳ اوت ۲۰۱۱ توسط Wayback Machine, retrieved 2012-03-09.
  2. Parnas D.L. (1972). "On the Criteria To Be Used in Decomposing Systems into Modules" (PDF). Comm ACM. 15 (12): 1053–8. doi:10.1145/361598.361623. {{cite journal}}: Unknown parameter |month= ignored (help)
  3. Parnas D.L. (1985). "Software aspects of strategic defense systems". Comm ACM. 28 (12): 1326–35. doi:10.1145/214956.214961. {{cite journal}}: Unknown parameter |month= ignored (help)
  4. [doi.acm.org/10.1145/1297797.1297815]

منابع[ویرایش]