سقوط آشور - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سقوط آشور
بخشی از تسخیر امپراتوری آشور توسط پادشاهی ماد و امپراتوری بابل
تاریخ۶۱۴ پ. م[۱]
موقعیت
نتایج پیروزی پادشاهی ماد[۲][۳]
طرف‌های درگیر
پادشاهی ماد امپراتوری آشوری نو
فرماندهان و رهبران
هووخشتره سین-شار-ایشکون[۴]
قوا
نامعلوم نامعلوم
تلفات و خسارات
نامعلوم از دست دادن شهر[۱]

سقوط آشور هنگامی رخ داد که اولین شهر و پایتخت قدیمی و مذهبی امپراتوری آشوری نو، به دست نیروهای پادشاهی ماد افتاد. تصرف و غارت پس از آن، شهر را تا حدی ویران کرد؛ با این حال در دوران شاهنشاهی هخامنشی بازسازی شد و به نظر می‌رسد که یک دولت نیمه یا کاملاً مستقل آشوری در زمان شاهنشاهی اشکانی و تا پیش از تصرف آن توسط شاهنشاهی ساسانی در اواخر قرن ۳ میلادی وجود داشته‌است. این شهر تا زمان کشتارهای تیمور در قرن ۱۴ میلادی در کنترل آشوریان بود.[۵]

پیش زمینه[ویرایش]

از زمان پایان سلطنت آشوربانی‌پال را در ۶۲۷ پ. م امپراتوری آشور نو در موقعیت خطرناکی بود. جنگ داخلی، شورش‌ها در بابل، آناتولی، قفقاز و شام همراه با هجوم نیروهای متحد ماد-سکاها و بابلی‌ها برای امپراتوری درگیر جنگ داخلی، بسیار زیاد سهمگین شد. در سال ۶۱۶ پ. م، بابلی‌ها استقلال واقعی خود را از آشوریان برقرار کردند.

حمله به شهر[ویرایش]

در سال ۶۱۵ پ. م، مادها و متحدان آنها آرافا را فتح کردند.[۶] سال بعد، آنها آشور را محاصره کردند. بیشتر آنچه از ارتش آشور باقی مانده بود در شهر نینوا پایتخت امپراتوری بود و قادر به کمک نبود. سرانجام، پس از درگیری‌های خونین تن به تن (که بعداً جمجمه‌ها و اسکلت‌های زیادی از آن پیدا شد)، ظاهراً این شهر در سال ۶۱۴ پ. م تسخیر شد.[۷]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Healy, Mark (1991). The Ancient Assyrians. New York: Osprey. p. 55.
  2. A Companion to the Archaeology of the Ancient Near East "In 614 BC Assur was conquered by the Medes under king Cyaxares (625-585 BC)"
  3. سقوط و ظهور اورشلیم: یهودا تحت فرمانروایی بابل «مادها آرافا را ترک کردند، به کلهو (نمرود) و نینوا (نینوا) حمله کردند و به سرعت به سمت شمال ادامه دادند تا شهر نزدیک تربیسو را تصرف کنند. پس از آن، از دجله برگشتند و شهر آشور را محاصره کرد. ارتش بابلی تنها پس از آن به کمک مادها آمد که مادها حمله قاطعانه به شهر را آغاز کردند و آن را تصرف کردند و بسیاری از ساکنان آن را کشتند و بسیاری دیگر را به اسارت گرفتند.»"
  4. Healy, Mark (1991). The Ancient Assyrians. New York: Osprey. p. 6.
  5. http://www.nineveh.com/Assyrians%20after%20Assyria.html
  6. A companion to Assyria: page 192
  7. A Companion to Assyria: page 192