سید محسن دهنوی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سید محسن دهنوی
دهنوی در سال ۱۳۹۹
نماینده مجلس شورای اسلامی
دوره یازدهم
آغاز به کار
۷ خرداد ۱۳۹۹
پس ازالیاس حضرتی
حوزه انتخاباتیتهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
اکثریت۸۲۹٬۲۹۲ (۴۹٫۷۲٪)[۱]
اطلاعات شخصی
زاده۲۶ شهریور ۱۳۶۳ ‏(۳۹ سال)[۱]
گنبد کاووس، استان گلستان، ایران[۱]
فرزندان۳[۲]
تحصیلاتنانوفناوری (دکترا)
محل تحصیلدانشگاه صنعتی شریف
پیشهسیاستمدار

سید محسن دهنوی (زادهٔ ۲۶ شهریور ۱۳۶۳) رئیس سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شریف و نمایندهٔ مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است. او از مؤسسین و عضو فراکسیون «گام دوم» مجلس یازدهم و همچنین عضو هیئت رئیسه مجلس است.

سفر تحصیلی به آمریکا[ویرایش]

تریتا پارسی عضو نایاک گفت وی پس از دوران دکتری به عنوان پژوهشگر پسادکتری موفق اخذ پذیرش از دانشکده پزشکی دانشگاه هارواد شد اما در بدو ورود به کشور آمریکا به همراه خانواده‌اش به مدت ۳۰ ساعت بازداشت شد و دولت آمریکا او را به ایران بازگرداند. دلیل اخراج وی ریاست او بر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به عنوان یک نهاد زیرمجموعه سپاه پاسداران و عضویت در شورای تبیین مواضع بسیج استان تهران بوده‌است. ترتیا پارسی گفت اما بعید است که منع ورود او ارتباطی با سوابقش در بسیج داشته باشد.[۳]

در واکنش به این اتفاق انتقادات زیادی متوجه سیاست ویزای دولت آمریکا وارد شد؛ از جمله جان کری در توییتر با ابراز تاسف از این واقعه نوشت: «او قرار بود با خدمت در بیمارستانی در آمریکا جان آمریکایی‌های سرطانی را نجات دهد.»[۴]

درگیری در دانشگاه[ویرایش]

عکس‌هایی از درگیری فیزیکی او با یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در جریان سخنرانی حسن روحانی در این دانشگاه منتشر شد. در جریان سخنرانی روحانی در سال ۱۳۹۴ در دانشگاه شریف درگیری‌هایی رخ می‌دهد که مشهورترین عکس مربوط به درگیری فیزیکی محسن دهنوی، رئیس بسیج سابق این دانشگاه با محمد شریفی مقدم از دراویش گنابادی است.[۵][۶]

اتهام فساد مالی[ویرایش]

صبا آذر پیک خبرنگار در دی ۱۴۰۲ دهنوی و تنی چند از نمایندگان مجلس را به رشوه‌گیری از مدیر عامل یک کارخانه برای جور کردن وام از بانک سپه متهم کرد. با مقاومت مدیرعامل بانک سپه این وام پرداخت نشده و مالک کارخانه خواستار پس گرفتن رشوه‌ها از چند نماینده مجلس و اطرافیانشان شده‌است.[۷]

شرکت در انتخابات دوره یازدهم مجلس[ویرایش]

با توجه به اظهارات رحمانی فضلی، وزیر کشور وقت، در خصوص میزان مشارکت ۲۵/۴ درصدی شهر تهران[۸][۹] دهنوی با کسب ۸۲۹٬۲۹۲ رأی توانست به این دوره از مجلس شورای اسلامی راه یابد.[۱۰] او از مؤسسین و عضو فراکسیون «گام دوم» مجلس یازدهم و همچنین عضو هیئت رئیسه مجلس است.[۱۱][۱۲]

طرح ادعا نسبت به رئیس‌جمهور[ویرایش]

دهنوی در سال ۱۴۰۰ مدعی شد: «در سفر استانی دولت به مشهد، از دفتر رئیس‌جمهور (حسن روحانی) زنگ زدند و پتو و تشک بِرند خاصی را برای آقای رئیس‌جمهور سفارش دادند! مسئولین استان گفتند آن تشک را در شهر پیدا نکردیم؛ از تهران خریدیم و با هواپیما آوردند تا رئیس‌جمهور استفاده کند!» این نماینده افزود: «تمام این ادعاها مستند است و حاضرم در هر محکمه‌ای از این حرف‌ها دفاع کنم.»[۱۳]

علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، در واکنش به ادعای این نماینده مجلس در توئیتی نوشت: «کوچاندن اصیل‌ترین برنامه‌سازان ازشبکه سه و تهی شدن رسانه از اعتبار، کار را به آنجا رساند که آنتن زنده و جایگاه میهمان به مثابه رانتی سیاسی، به سخیف‌ترین دروغ‌ها و حریص‌ترین نوکیسگان جویای نام و نان سپرده می‌شود. در یاوه‌سرایی و ابتذال به رقابتی مهوع افتاده‌اند.»[۱۳]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «سیدمحسن دهنوی». مجلس شورای اسلامی. دریافت‌شده در ۲۶ فوریه ۲۰۲۴.
  2. «جزئیات بازداشت 30 ساعته نخبه ایرانی در فرودگاه بوستون». خراسان. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ فوریه ۲۰۲۴. دریافت‌شده در ۲۶ فوریه ۲۰۲۴.
  3. ««پژوهشگر ایرانی» که از آمریکا دیپورت شد عضو شناخته‌شده بسیج دانشجویی است». رادیو فردا. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۱-۱۳.
  4. «دیپورت یک‌ایرانی از آمریکا بخاطر بسیجی‌بودن». روزنامه دنیای اقتصاد. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
  5. «روسای جمهوری در دانشگاه؛ از «آدم باشید» خاتمی، تا داستان شکلات رئیسی». iranwire.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ ژانویه ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۱-۱۳.
  6. iranianuk.com (۲۰۲۰). «تصاویری از درگیری محسن دهنوی با دانشجویان شریف». iranianuk.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۴ فوریه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۲-۲۴.
  7. «گفته‌های صبا آذرپیک دربارهٔ رشوه مالک کارخانه م.ه. و ماجرای تأیید صلاحیت آقای دهنوی نماینده مجلس». بولتن نیوز. ۲۱ دی ۱۴۰۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ فوریه ۲۰۲۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۱-۱۸.
  8. «میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم اعلام شد». روزنامه دنیای اقتصاد. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ نوامبر ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۲-۲۵.
  9. «پایین‌ترین مشارکت رقم خورد | جدول مقایسه میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم با دوره‌های قبل». همشهری آنلاین. ۲۰۲۰-۰۲-۲۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ فوریه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۲-۲۵.
  10. «نتایج نهایی انتخابات تهران اعلام شد». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ فوریه ۲۰۲۴. دریافت‌شده در ۲۶ فوریه ۲۰۲۰.
  11. «فراکسیون «گام دوم» مجلس یازدهم اعلام موجودیت کرد- اخبار مجلس و دول - اخبار سیاسی تسنیم | Tasnim». خبرگزاری تسنیم | Tasnim. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۴ مه ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۶-۱۴.
  12. «باور به فسادستیزی سبب هدایت درست توزیع ثروت در کشور می‌شود». خبرگزاری خانه ملت. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ ژوئن ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۶-۱۴.
  13. ۱۳٫۰ ۱۳٫۱ «ادعای جنجالی یک نماینده دربارهٔ پتو و تشک روحانی/ واکنش تند معزی». آفتاب نیوز. ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۶-۱۴.
مناصب دانشجویی
پیشین:
؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
۱۳۸۸–۱۳۸۷
پسین:
سید محمدامین آقامیری