شتاب‌دهنده پروتون اس پی اس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

الگو:مجتمع شتاب‌دهنده سرن

A protonantiproton collision from the UA5 experiment at the SPS in 1982

شتاب‌دهندهٔ پروتون اس پی اس (به انگلیسی: Super Proton Synchrotron) یا (SPS)، یک دستگاه شتاب‌دهنده ذرات از نوع سنکروترون در سرن است.[۱] این شتاب‌دهنده در دایره‌ای با محیط ۶٫۹ کیلومتر (۴٫۳ مایل) در مرز فرانسه و سوئیس در نزدیکی ژنو، سوئیس، در یک تونل حلقوی قرار دارد.

برنامه‌های در دست اجرا[ویرایش]

شتاب‌دهندهٔ پروتون اس پی اس در حال حاضر به عنوان انژکتور نهایی برای پرتوهای پرتنش برای برخورددهنده هادرونی بزرگ استفاده می‌شود که عملیات مقدماتی آن را در ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۸ آغاز کرد، که پروتون‌ها را از ۲۶ گیگاوات به 450 GeV تسریع می‌کند. سپس LHC آن‌ها را به چند ترانس الکترومغناطیسی (TeV) تسریع می‌کند.

عملیات به عنوان انژکتور همچنان امکان ادامهٔ برنامهٔ تحقیقی در حال انجام ثابت را فراهم می‌کند، جایی که از SPS برای ارائهٔ پرتوهای پروتون‌های ۴۰۰ گیگاوات برای تعدادی از آزمایش‌های ثابت هدف واقعی، به ویژه COMPASS, NA61 / SHINE و NA62 استفاده می‌شود.

شتاب‌دهندهٔ پروتون اس پی اس به عنوان مکانی برای آزمایش مفاهیم جدید در فیزیک شتاب‌دهنده خدمت کرده و همچنان استفاده می‌شود. در سال ۱۹۹۹ آن را به عنوان یک رصدخانه برای پدیده اثر ابر الکترونیک استفاده شد.[۲] در سال ۲۰۰۳، SPS نخستین ماشینی بود که در آن شرایط رانندگی رزونانس همیلتون به‌طور مستقیم اندازه‌گیری شد.[۳] و در سال ۲۰۰۴، آزمایش‌ها برای خنثی‌سازی اثرات مضر برخورد با پرتو (مانند آنچه در LHC انجام شد) صورت گرفت.[۴]

منابع[ویرایش]

  1. «SPS Presentation at AB-OP-SPS Home Page». بایگانی‌شده از اصلی در ۵ اکتبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۹.
  2. «observation of e-cloud» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۹.
  3. Measurement of resonance driving terms بایگانی‌شده در ۲۰۱۱-۰۷-۱۶ توسط Wayback Machine
  4. «wire compensation» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون[ویرایش]