علی شادمان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

علی شادمان
علی شادمان در ۱۳۹۷
نام هنگام تولدمحمدعلی شادمان
زادهٔ۴ آذر ۱۳۷۵ ‏(۲۷ سال)
ایلام، ایران
پیشهبازیگر
سال‌های فعالیت۱۳۸۵–اکنون

محمدعلی شادمان (زادهٔ ۴ آذر ۱۳۷۵) بازیگر ایرانی است. اولین حضور او بر روی پردهٔ سینما در ۱۰ سالگی و در درام میم مثل مادر (۱۳۸۵) بود که برایش برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر کودک از جشنواره بین‌المللی فیلم رشد شد. او در زمانی برای دوست‌داشتن (۱۳۸۶) ظاهر شد و نقش برجستهٔ خود را در رؤیای سینما (۱۳۹۰) به دست آورد که در آن نقش یک بازیگر نوجوان مشتاق را ایفا می‌کند. شادمان برای بازی در مجموعهٔ تلویزیونی سرزمین مادری (۱۳۹۲) و کیمیا (۱۳۹۴) به شهرت گسترده‌تری دست یافت.

شادمان نقش مکملی در شنای پروانه (۱۳۹۸) از محمد کارت داشت و برای بازی در نقش اصلی مجموعهٔ یاغی (۱۴۰۱) از این کارگردان مورد تحسین قرار گرفت و نامزد جایزهٔ حافظ شد.[۱] او نقش اصلی فیلم‌های مردن در آب مطهر (۱۳۹۸) و تابستان همان سال (۱۴۰۲) را بازی کرد و نامزد نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر شد.

زندگی

محمدعلی شادمان در ۴ آذر ۱۳۷۵ در ایلام به دنیا آمد. او یک خواهر به نام آرینا دارد و فرزند اول خانواده است.[۲] اولین فعالیت او در سینما مربوط به بازی در درام میم مثل مادر (۱۳۸۵) بود. کارگردان فیلم رسول ملاقلی‌پور او را به‌دلیل توانایی که در نواختن ویلن داشت، برای این نقش انتخاب کرد.[۳] داستان این فیلم با بازی گلشیفته فراهانی، بعد از وقایع بمباران شیمیایی سردشت جریان دارد و او در آن نقش کودکی به نام سعید را ایفا می‌کند که با مشکلات ژنتیکی به دنیا آمده‌است.[۴] او برای این نقش برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر کودک از جشنواره بین‌المللی فیلم رشد شد.[۵]

شادمان در مدت زمان بازی در مجموعه سرزمین مادری، با تزریق آمپول ضد رشد، قد خود را ثابت و چهره کودکی خود را بدون تغییر نگه داشت.[۶][۷]

فیلم‌شناسی

شادمان در ۱۳۹۴

سینما

سال نام فیلم کارگردان نقش
۱۴۰۲ تابستان همان سال محمود کلاری
۱۳۹۸ شنای پروانه محمد کارت اشکان
مردن در آب مطهر نوید محمودی سهراب
۱۳۹۷ مهمانخانه ماه نو تاکفومی تسوتسویی سهند
جان‌دار حسین امیری دوماری
پدرام پورامیری
وحید
ما همه با هم هستیم کمال تبریزی حسین
شین میثم کزازی
۱۳۹۵ ویلایی‌ها منیر قیدی الیاس
۱۳۹۴ اروند پوریا آذربایجانی
یتیم‌خانه ایران ابوالقاسم طالبی حسام
۱۳۹۳ ساکن طبقه وسط شهاب حسینی
۱۳۹۰ رؤیای سینما علی شاه‌حاتمی
۱۳۸۷ کلانتری غیرانتفاعی یدالله صمدی
۱۳۸۶ زمانی برای دوست‌داشتن ابراهیم فروزش بابک
صد سال به این سال‌ها سامان مقدم
۱۳۸۵ میم مثل مادر رسول ملاقلی‌پور سعید

تلویزیون

سال عنوان کارگردان نقش پخش از
۱۳۹۷ دیوار به دیوار ۲ سامان مقدم آرمان خلیل‌زاده شبکه سه
۱۳۹۶ دیوار به دیوار ۱
محکومین سیدجمال سیدحاتمی شبکه یک
۱۳۹۵ ماه و پلنگ احمد امینی سهیل نعیمی شبکه سه
۱۳۹۴ کیمیا جواد افشار کیوان پارسا شبکه دو
۱۳۹۲ سرزمین مادری کمال تبریزی رهی اردکانی شبکه سه

نمایش خانگی

سال عنوان نقش کارگردان
۱۴۰۱ مهمونی خودش ایرج طهماسب
۱۴۰۱ یاغی جاوید گنجی محمد کارت
۱۳۹۹ می‌خواهم زنده بمانم کاوه حقی شهرام شاه‌حسینی

تئاتر

  • قصر موروثی خاندان فرانکنشتاین - آتیلا پسیانی (۱۳۹۸)
  • بداهه - آروند دشت آرای (۱۳۹۸)
  • شاه ماهی - رضا بهاروند (تقدیر ۳۸امین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر) (۱۳۹۸)
  • زهرماری - علی احمدی (۱۳۹۷)
  • طناب - نصیر ملکی جو (۱۳۹۷)
  • سماعی زاده - رضا بهاروند (۱۳۹۶)
  • زبان تمشک‌های وحشی - شیوا مسعودی (۱۳۹۶)
  • نمایش نامه خوانی حشره - آیدا کیخایی (۱۳۹۵)
  • مردگان بی کفن و دفن - منوچهر هادی (۱۳۹۴)
  • خشم اژدها - علی احمدی (۱۳۹۴)

جوایز و افتخارات

منابع

  1. امیرخانی، وجیهه (۳ خرداد ۱۴۰۱). «یاغی مخاطب را با سریال آشتی می‌دهد؟». همشهری آنلاین. بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ مه ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۴ خرداد ۱۴۰۱.
  2. «علی شادمان در سریال یاغی + بیوگرافی، فیلم‌ها و عکس نقش جاوید». ایمنا. ۱۵ خرداد ۱۴۰۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰ خرداد ۱۴۰۱.
  3. «علی شادمان: نمی‌توانم علاقه‌ام به شهرت را انکار کنم». مشرق نیوز. ۵ آذر ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ فوریه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۹ فوریه ۲۰۱۹.
  4. امیرخانی، وجیهه (۲۹ خرداد ۱۴۰۱). «علی شادمان چه مسیری را برای رسیدن به «یاغی» پیموده‌است؟». همشهری آنلاین. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰ ژوئن ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲.
  5. «جشنواره‌های فیلم میم مثل مادر (۱۳۸۵)». سوره سینما. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲.
  6. https://www.khabaronline.ir/news/1840480/توضیح-علی-شادمان-درباره-آمپول-های-هورمونی-که-مصرف-کرده-است
  7. https://fararu.com/fa/news/694022/واکنش-کمال-تبریزی-به-ادعای-تزریق-آمپول-به-علی-شادمان-در-سرزمین-مادری
  8. برای فیلم «زمانی برای دوست داشتن»؛ «علی شادمان» جایزه ویژه جشنواره سینه‌کید هلند را دریافت کرد بایگانی‌شده در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine، اخبار ایران و جهان - خبرگزاری فارس.
  9. جایزه جشنواره سینه کید برای علی شادمان بایگانی‌شده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine، روزنامهٔ جام جم، شمارهٔ ۲۶۹۴ به تاریخ ۴/۸/۱۳۸۸، صفحهٔ ۳ (رسانه).
  10. برگزیدگان جشنواره بیست و دوم بایگانی‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine، بیست‌ودومین جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان.
  11. برگزیدگان جشنوارهٔ بیست و پنجم بایگانی‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine، بیست‌وپنجمین جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان.
  12. مرزوقی، پیوند؛ شهبازی، سهیلا (۵ مهر ۱۴۰۲). «نامزدهای تلویزیونی جشن حافظ اعلام شد». ایسنا. دریافت‌شده در ۳ اکتبر ۲۰۲۳.
  13. فرهادی، پرستو؛ غفاری، شیما (۲۱ بهمن ۱۴۰۲). «نامزدهای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر معرفی شدند». ایسنا. دریافت‌شده در ۲۱ بهمن ۱۴۰۲.

پیوند به بیرون