عملیات تمپرر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

عملیات تمپرر یک طرح دولت انگلیس برای استقرار نیروهای مسلح برای پشتیبانی از افسران پلیس، هنگام وقوع یک حمله تروریستی بزرگ یا بی نظمی عمومی در مکان‌های کلیدی است. این عملیات برای اولین بار در تاریخ ۲۲ مه ۲۰۱۷ پس از بمب‌گذاری ۲۰۱۷ منچستر آرنا[۱] و برای دومین بار در پی انفجار مترو ۲۰۱۷ لندن به اجرا درآمد.

فرمانده مشترک دائمی ستاد فرماندهی کلان (انگلستان) در صورت دریافت دستور، مسئول هدایت عملیات است.[۲]

زمینه[ویرایش]

این طرح تا ۵٬۱۰۰ پرسنل خدماتی از هر ۳ سرویس برای «افزایش افسران پلیس مسلح که درگیر وظایف امنیتی محافظتی هستند» فراهم می‌کند که در مکان‌های اصلی انگلستان مستقر می‌شوند.[۱] در عمل، نیروها و پلیس نظامی جایگزین برخی افسران پلیس از جمله پلیس متروپولیتن، وزارت دفاع و پلیس و مقرهای هسته ای غیرنظامی می‌شوند و اقدام به محافظت از منافع ملی یا زیرساخت‌های مهم ملی مانند نیروگاه‌های هسته ای، پادگان‌های نظامی، کاخ باکینگهام و پارلمان می‌کنند. آنها می‌توانند در وظایف عملیاتی خط مقدم، مسلح یا غیرمسلح مستقر شوند.

به گفته منابع دولتی به نقل از دیلی تلگراف، این عملیات فقط در پی جلسه «کمیته حوادث غیرنظامی» به راه خواهد افتاد. این طرح پس از حملات ژانویه ۲۰۱۵ ایل-دو-فرانس در فرانسه به اجرا درآمد. قرار بود وجود این عملیات مخفی نگه داشته شود، اما در ژوئیه ۲۰۱۵ به‌طور تصادفی طی یک بارگذاری ناخواسته در وب سایت شورای روسای پلیس ملی فاش شد.[۳] گفته می‌شود رهبر ارتش با ایجاد این عملیات اختلاف نظر داشته، به دلایلی از جمله: کشش بیش از حد، آموزش‌هایی که به نیروها داده می‌شود، مشکلات روحی و مشکلات مربوط به تصمیم‌گیری در مورد پایان عملیات.[۴]

نیروهای مسلح انگلیس قبلاً برای حمایت از پلیس مستقر شده بودند، به ویژه در طول مشکلات در ایرلند شمالی که ۲۱۰۰۰ سرباز برای کمک به پاسبان سلطنتی اولستر در عملیات بنر مستقر شدند. در سال ۲۰۰۳، دولت تونی بلر طی یک دوره تهدید شدید تروریستی، ۴۵۰ سرباز را به‌طور موقت در فرودگاه هیترو و سایر مناطق لندن مستقر کرد.[۴] برنامه‌های حمایت از پلیس و افزایش تعداد افسران مستقر در خیابان‌ها پس از شورش‌های ۲۰۱۱ انگلستان آغاز شد.

سایر کشورهای اروپایی نیز نیروهایی را برای محافظت در برابر تهدیدهای تروریستی در شهرها مستقر کرده‌اند. فرانسه از زمان حملات ژانویه ۲۰۱۵ در منطقه پاریس، بیش از ۱۰ هزار سرباز تحت عملیات سنتینل مستقر کرده‌است[۴] و ایتالیا نیز در فوریه ۲۰۱۵ ۴۸۰۰ سرباز را در رم و سایر شهرها مستقر کرده‌است.[۵]

فعال سازی[ویرایش]

بمب‌گذاری در منچستر آرنا[ویرایش]

عملیات تمپرر
پرسنل ارتش انگلیس به عنوان بخشی از عملیات تمپرر از خیابان داونینگ محافظت می‌کنند
گونهعملیات ضد تروریسم
مکان
بریتانیا
فرماندهترزا می
اجرا۲۳ مه ۲۰۱۷، ساعت ۱۵:۳۳  (۲۰۱۷-05-۲۳T15:33) – ۳۰ مه ۲۰۱۷ (۲۰۱۷-05-۳۰) (GMT)

این طرح برای اولین بار در ۲۳ مه ۲۰۱۷ پس از بمب‌گذاری ۲۰۱۷ منچستر آرنا فعال شد. نخست‌وزیر ترزا می اعلام کرد که پلیس درخواست پشتیبانی نظامی کرده و این درخواست توسط مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا نیز تأیید شده‌است.[۶] علی‌رغم کاهش سطح تهدید از بحرانی به شدید در ۲۷ مه، این عملیات تا پایان تعطیلات آخر هفته همچنان ادامه داشت.[۷]

وب سایت Warfare.Today در این عملیات توانست واحدهایی از گاردهای پا، گردان ۲، هنگ چتربازی (2 PARA) و توپخانه سلطنتی و کمک اضافی که از نیروی دریایی سلطنتی، هنگ RAF و پلیس RAF را شناسایی کند.[۸]

بمب‌گذاری پارسونز گرین[ویرایش]

عملیات تمپرر
گونهعملیات ضد تروریسم
مکان
بریتانیا
فرماندهترزا می
اجرا۱۵ سپتامبر ۲۰۱۷، ساعت ۲۰:۲۶  (۲۰۱۷-09-۱۵T20:26) – ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۷ (۲۰۱۷-09-۱۷) (UTC +1)

هنگامی که سطح تهدید پس از انفجار مترو ۲۰۱۷ لندن افزایش یافت و در وظایف نگهبانی، پرسنل نظامی جایگزین افسران پلیس شد، این عملیات دوباره در ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۷ فعال شد.[۹]

دنیاگیری ویروس کرونا[ویرایش]

در ۲۲ سپتامبر، نخست‌وزیر در بیانیه ای به پارلمان اظهار داشت که او به‌طور فعال استفاده از ارتش را تحت عملیات تمپرر برای کمک به نیروهای پلیس برای اجرای محدودیت‌های COVID-19 تحت قانون ویروس کرونا ویروس ۲۰۲۰ بررسی خواهد کرد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ Rayner, Gordon (24 May 2017). "What is Operation Temperer: Theresa May becomes first PM to deploy up to 5,000 soldiers on streets". The Telegraph (به انگلیسی). Retrieved 25 May 2017.
  2. https://www.facebook.com/ArmyinSouthEast/posts/headquarters-standing-joint-commander-uk-has-relocated-from-andover-to-aldershot/1977121845863525/
  3. Gosden, Emily (26 July 2015). "Secret plan to deploy 5,000 soldiers on UK streets in wake of major terror attacks". Daily Telegraph. Retrieved 23 May 2017.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ MacAskill, Ewen (26 July 2015). "British army reluctant to post troops on UK streets after terror attacks". The Guardian. Retrieved 23 May 2017.
  5. "Italy deploys soldiers to guard against terror attacks". Reuters. 18 February 2015. Retrieved 23 May 2017.
  6. Rayner, Gordon (23 May 2017). "What is Operation Temperer: Theresa May becomes first PM to deploy up to 5,000 soldiers on streets". Daily Telegraph. Retrieved 23 May 2017.
  7. "'Be alert' advice as UK terror threat level reduced". BBC News. 27 May 2017.
  8. "First Troops Deployed in Operation Temperer". warfare.today. Warfare.Today. Archived from the original on 4 August 2017. Retrieved 27 May 2017.
  9. "Parsons Green: UK terror threat increased to critical after Tube bomb". BBC News. Retrieved 15 September 2017.

پیوند به بیرون[ویرایش]