فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی
نویسنده(ها)غلامعلی حدادعادل
کشورایران - تهران
زبانفارسی
موضوع(ها)اجتماعی فرهنگی
ناشر
ناشر فارسی: انتشارات سروش

فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی نام کتابی است از غلامعلی حدادعادل. در این کتاب رابطه میان نوع لباس انسان و خصوصیات روانی، شخصیت، فرهنگ، وضع مالی و طبقه اقتصادی و اجتماعی افراد بحث شده‌است.[۱] این کتاب به چاپ بیست و سوم رسیده‌است.

موضوع[ویرایش]

در این کتاب در عین آن‌که به تأثیر عوامل مختلف بر شکل و اندازه و نوع لباس توجه شده‌است، به‌طور اختصاصی نیز موضوع «رابطه لباس و فرهنگ» مورد بحث قرار گرفته‌است.[۲] مهمترین محورهای مورد بحث در این کتاب عبارتند از:

  • رابطه لباس غربی با فرهنگ غربی
  • سرمایه داری و لباس
  • زمینه‌های تاریخی و بازوهای علمی و فلسفی تبلیغ برهنگی
  • رابطه حجاب با فرهنگ اسلامی
  • لباس وسرّ ضمیر
  • ورود بی‌حجابی به ایران
  • غربی شدن لباس ژاپنی‌های سنتی

نویسنده معتقد است: لباس دست کم پاسخگوی سه نیاز آدمی است، یکی اینکه او را از سرما و گرما و برف و باران حفظ می‌کند، دیگر اینکه در جهت حفظ عفت و شرم به او کمک می‌کند، و بالاخره به او آراستگی و زیبایی و وقار می‌بخشد. در نتیجه لباس آدمی را می‌توان از یک لحاظ به مسکن او تشبیه کرد.[۳]

دیدگاه‌ها در مورد کتاب[ویرایش]

مراسمی در مورد این کتاب به همت باشگاه نویسندگان پاکستان برگزار گردید. فتح ملک، از استادان دانشگاه اسلامی پاکستان، معتقد است این کتاب نیاز محیط اجتماعی و فرهنگی کنونی پاکستان است.[۴][۵] زهرا پاملا کریمی استاد تاریخ هنر در دانشگاه Massachusetts Dartmouth این کتاب را جز بهترین نمونه‌هایی می‌داند که نظراتی را براساس دوگانه «حریم خصوصی» و «حریم عمومی» و «درون» و «برون» بیان می‌کند.[۶] کریمی معتقد است: نویسنده پوشش زن را راهی برای جلوگیری از نفوذ امپریالیسم و سرمایه داری به جوامع می‌داند.

منابع[ویرایش]

  1. ««فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی» به چاپ هجدهم رسید». ایبنا.
  2. «فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی». پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه.
  3. «کتاب «فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی» به چاپ بیست و سوم رسید». خبرگزاری فارس. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۴ فوریه ۲۰۱۷.
  4. Marya, Hannun. "A guide to Iran's elite eight presidential candidates". Foreign Policy. Retrieved 9 February 2017.
  5. "'Culture of nudity and nudity of culture' launched". www.thenews.com.pk. Retrieved 30 December 2016.
  6. Karimi, Zahra Pamela (2013). Domesticity and Consumer Culture in Iran: Interior Revolutions of the Modern Era (به انگلیسی). Routledge. ISBN 978-0-415-78183-1. Retrieved 6 February 2017.