Radio Minerva

Radio Minerva
Lancering 1982
Uitzendgebied
Land Vlag van België België
Frequenties (FM) Antwerpen: FM 98,0 MHz
Website
Portaal  Portaalicoon   Media
Muziek

Radio Minerva is een van de oudste lokale radio-omroepen in Antwerpen, opgericht in 1982. De zender speelt crooners en evergreens, wat Radio Minerva onderscheidt van andere radiostations in de stad. Het doelpubliek bestaat uit Antwerpse senioren. Hun frequentie is 98.0 FM.

Alle presentatoren en medewerkers zijn vrijwilligers; velen van hen zijn met pensioen.

Radio Minerva is de populairste lokale radiozender van Vlaanderen en heeft ongeveer 60 000 luisteraars.[1]

Jubileum[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 bestond Radio Minerva 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd op 7 juli een speciale uitzenddag georganiseerd. Die dag stonden de vaste presentatoren hun plaats af aan een interim-uitzendploeg die bestond uit bekende Antwerpenaren. Zij kregen de opdracht een radioprogramma van een uur te maken volgens de beproefde Minervaformule.

De presentatoren voor één dag waren:

Minerva aan zee[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat heel wat van zijn luisteraars de zomervakantie doorbrengt aan de Belgische kust is Radio Minerva sinds juli 2010 ook te beluisteren in de omgeving van Blankenberge op de frequentie 105.6 MHz.

Minerva interim[bewerken | brontekst bewerken]

Tien jaar na de eerste editie werden naar aanleiding van de 35ste verjaardag weer bekende of markante Antwerpenaars aangetrokken om op 16 juli 2017 tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds de programma's te verzorgen.

Dit keer kon Radio Minerva rekenen op de medewerking van:

Erkenning Vlaamse Regering[bewerken | brontekst bewerken]

Begin 2022 verloor Radio Minerva zijn erkenning van de Vlaamse Regering door een oordeel van de Raad van State na een klacht van een concurrent over procedurefouten. De radiozender mocht blijven uitzenden totdat toenmalig Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle binnen de zeven maanden een nieuwe erkenning zou verlenen.[1] In juli 2022 erkende de minister Radio Minerva na een nieuwe procedure.[2]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]