Bibsys

BIBSYS este o agenție a Ministerului Educației și Cercetării din Norvegia, ce are rolul de furnizor de servicii, concentrându-se pe schimbul, de stocare și diseminarea datelor referitoare la cercetare, predare și învățare – istoric, mai mult metadate referitoare la resursele bibliotecare.

BIBSYS oferta cercetătorilor, studenților și altora un acces ușor la resursele bibliotecare prin furnizarea serviciului de căutare Oria.no și alte servicii de bibliotecă.[1] Au, de asemenea, produse integrate pentru funcționarea bibliotecilor de cercetare, precum și resurser educaționale deschise. [2]

Ca membru în DataCite, BIBSYS acționează ca reprezentant național în Norvegia și, astfel, permite toate instituțiilor de învățământ superior și cercetare din Norvegia să folosească DOI pe datele de cercetare.

Toate produsele și serviciile sunt dezvoltate în cooperare cu instituțiile membre.

Referințe[modificare | modificare sursă]

lor
  1. ^ Pilotprosjekt am det stille în Aftenposten 25 iunie 2009 "eller du kan låne den fra nærmeste bibliotek gjennom Bibsys."
  2. ^ Harvard am spissen pentru utdanningsrevolusjon în Aftenposten 5 iunie 2014 "Mellom fem og ti nye studietilbud har meldt păcat ankomst până sommeren og høsten, sier Frode Arntsen am Bibsys, som er ansvarlig pentru nettportalen."

Legături externe[modificare | modificare sursă]