Türk Rivierası - Vikipedi

Türk Rivierası'nın doğudan batıya haritası: Alanya, Antalya, Kemer, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası ve Çeşme
Ölüdeniz plajı, Fethiye
Antik Halikarnas şehrindeki Bodrum Kalesi, Herodotos'un şehri ve Halikarnas Mozolesi, Antik Dünyanın Yedi Harikası'ndan biridir.
Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rodos seferi sırasında Rodos Şövalyelerine karşı yaptırılmıştır.

Türk Rivierası, Türkiye'de Ege ve Akdeniz kıyısındaki iki ayrı coğrafi bölge arasında kalan bir kısmı belirtmek için kullanılan terimdir. Türk Rivierası doğuda Antalya ilinden başlayan ve batıda Muğla ilini de içine alarak İzmir ilinin orta kesimine uzanan bir bölgedir.

Güneş ve deniz, tarih ve doğa, bin kilometreyi aşkın sahil şeridi boyunca uzanan birçok antik şehir ve doğal plaj, bölgeyi mavi tur için bir çekim merkezi yapar. Uygun iklimi, ılık denizi ve pek çok doğal ve tarihî güzelliği, Türkiye'nin bu kesimini popüler bir turizm merkezi hâline getirmiştir.

Bölgede uluslararası üne sahip yerleşimler vardır: Antalya, Alanya, Bodrum ve Marmaris.

Arkeolojik ilgi alanları arasında Antik Dünyanın Yedi Harikası'ndan ikisi yer alır: Halikarnas'taki Halikarnas Mozolesi kalıntıları ve Efes'teki Artemis Tapınağı.

Başlıca yerleşim yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölgedeki Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Çeşme, Didim Fethiye, Kalkan, Kaş, Kemer, Kuşadası, Marmaris ve Side gibi birçok şehir, kasaba ve köy uluslararası alanda tanınmıştır.

Türk Rivierası'ndaki önemli yerler şunlardır:

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]