حمله مچ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

حمله مچ
بخشی از فهرست کشتارها علیه مردم هزاره
موقعیتکویته - پاکستان
تاریخ۱۴ جدی/دی ۱۳۹۹
هدفکارگران هزاره معدن زغال‌سنگ
گونه حمله
کشتار
اسلحهچاقو - تفنگ
کشته‌ها۱۰ نفر
مرتکبانداعش

حمله مچ کشتاری بود که در تاریخ ۱۴ جدی/دی ۱۳۹۹ به وقوع پیوست.[۱] در این کشتار ۱۰ تن از کارگران هزاره که در معدن زغال سنگی در کویته پاکستان کار می‌کردند توسط اعضای داعش سر بریده شدند.[۱][۲][۳][۴][۵][۶]

جزئیات[ویرایش]

مهاجمان در شب شنبه ۱۳ جدی (دی) به گروهی از کارگران معدن زغال‌سنگ در شهر «مچ» در نزدیکی کویته مرکز ایالت بلوچستان حمله کرده و پس از ربودن، آن‌ها را به مناطق کوهستانی اطراف بردند.[۷] مهاجمان پس از شناسایی افرادی را که به عنوان هزاره شناسایی کرده بودند را به قتل رساندند و بقیه کارگران را آزاد کردند. شش تن از معدن چیان در همان محل جان سپردند و پنج تن دیگر بر اثر جراحت‌های عمیق جان خود را در بیمارستان از دست دادند. این کشتار در ۴۸ کیلومتری شرق کویته در منطقه مچه در نزدیکی بولان، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان رخ داده‌است.[۱][۸][۴][۵] مقامات امنیتی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مهاجمان ابتدا این معدن چیان را جدا کرده و سپس دست و پاهای‌شان را بستند تا برای کشتن به تپه‌ها ببرند. دستکم ۴ تن از معدن چیان هزاره سر بریده شده‌اند. هفت تن از قربانیان این کشتار از هزاره‌ ای های افغانستان بودند و پیکر برخی از آنان برای تدفین به افغانستان فرستاده شده‌اند.[۹][۷]

تحصن[ویرایش]

معترضان هزاره هشت تابوت از اجساد افراد کشته شده را با خود حمل کرده و یک مسیر در حومه شهر کویته را مسدود کردند و خواستار تأمین عدالت شدند.[۹] تحصن‌کنندگان که سه هزار تن برآورد می‌شوند با مسدود کردن جاده‌ای در حومهٔ شهر کویته اعلام کردند تا زمانی که عمران خان به دیدار آنان نرود و ضمانت‌های امنیتی لازم را به آنان ندهد مردگان خود را به خاک نخواهند سپرد.[۱۰] چندین روز پس از تحصن مردم، عمران خان با خانواده قربانیان کشته شده این حمله دیدار کرد. وی در این دیدار مدعی شده‌است که دستگاه‌های امنیتی پاکستان به او اطلاع دادند که هند می‌خواهد خشونت فرقه‌ای را با کشتن محققان شیعی و سنی افزایش دهد. وی همچنین گفت که این حادثه بخشی از یک بازی بزرگتر و گامی است در جهت گسترش خشونت در کشور.[۷]

واکنش‌ها[ویرایش]

  • عمران خان با ابراز انزجار این جنایت را محکوم کرده و از ارتش کشور خواستار مجازات عاملان این کشتار شد.[۱]
  • آغا داوود، رئیس کنفرانس شیعه بلوچستان اعلان کرد تا زمانی که همه قاتلان گرفتار نشوند، به تظاهرات خود پایان نخواهند داد.[۹]
  • دفتر شورای امنیت ملی افغانستان، این رویداد را محکوم کرده و خواهان دادگاهی شدن عاملان آن شده‌است. شورای امنیت ملی افغانستان با نشر اعلامیه‌ای گفته‌است: «حکومت افغانستان خواهان بررسی همه‌جانبه و به دادگاه کشیدن عاملان این حادثه بوده و حاضر است تا در این خصوص با حکومت پاکستان همکاری لازم را انجام دهد. از سوی دیگر، در اعلامیه آمده‌است که دفتر شورای امنیت ملی با خانواده‌های قربانیان این کشتار در تماس بوده و بر اساس درخواست آنان برای انتقال اجساد قربانیان به ولایت دایکندی امکانات هوایی را تنظیم می‌کند».[۱۱]
  • حسین نوری همدانی و سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید شیعه در پیامی کشتار شیعیان پاکستان را محکوم کردند.[۱۲][۱۳]
  • برخی از دانشجویان ایرانی برای عرض تسلیت همدلانه در پی کشتار کارگران هزاره توسط داعش، مقابل سفارت پاکستان در تهران تجمع کردند.[۱۴]
  • جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور بیانیه‌ای جنایت وحشیانه داعش در کشتار خونین شیعیان ایالت بلوچستان پاکستان را محکوم کرد.[۱۵]
  • سخنگوی وزارت امور خارجه ایران قتل‌عام کارگران معدن در ایالت بلوچستان پاکستان توسط گروه تروریستی داعش را محکوم کرد.[۱۶]

مسئولیت[ویرایش]

داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته‌است.[۱]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ ۱٫۴ Welle (www.dw.com)، Deutsche. «داعش ۱۱ کارگر معدن را در پاکستان ربود و به قتل رساند | DW | 03.01.2021». DW.COM. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  2. «مردان مسلح ۱۱ کارگر معدن از اقلیت شیعه هزاره را در پاکستان از پای درآوردند». euronews. ۲۰۲۱-۰۱-۰۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  3. «(تصویر) داعش مسئولیت قتل ۱۱ معدنچی شیعه را بر عهده گرفت». fararu.com. ۱۴ دی ۱۳۹۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ «کشته شدن 11 کارگر معدن ازاقلیت‌های هزاره پاکستان در یک حمله مسلحانه». af.sputniknews.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  5. ۵٫۰ ۵٫۱ «افراد مسلح ۱۱ کارگر معدن زغال‌سنگ از اقلیت هزاره‌های پاکستان را کشتند». هشت صبح. ۲۰۲۱-۰۱-۰۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  6. «کشتار فجیع کارگران شیعه در پاکستان + تصاویر/ داعش مسئولیت را برعهده گرفت». نیوز. ۲۰۲۱-۰۱-۰۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  7. ۷٫۰ ۷٫۱ ۷٫۲ «دیدار نخست‌وزیر پاکستان با خانواده کارگران کشته شده هزاره در بلوچستان». BBC News فارسی. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  8. «کشتار فجیع کارگران شیعه در پاکستان توسط داعش». www.tabnak.ir. ۱۵ دی ۱۳۹۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  9. ۹٫۰ ۹٫۱ ۹٫۲ Welle (www.dw.com)، Deutsche. «کشتار کارگران معدن؛ هزاران تن در کویته پاکستان خواستار امنیت و عدالت شدند | DW | 04.01.2021». DW.COM. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۰۴.
  10. «شیعیان هزاره پاکستان بدون ملاقات با عمران خان مردگان خود را دفن نمی‌کنند». ار. اف. ای - RFI. ۲۰۲۱-۰۱-۰۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  11. جدی ۱۳۹۹، جلیل رونق·۲۰ (۲۰۲۱-۰۱-۰۹). «افغانستان خواهان محاکمهٔ عاملان کشتار کارگران معدن زغال سنگ در پاکستان شد». روزنامه اطلاعات روز. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  12. «آیت‌الله نوری‌همدانی کشتار شیعیان پاکستان را محکوم کرد- اخبار قم - اخبار استانها تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  13. «آیت‌الله علوی‌گرگانی: کشتار شیعیان بی‌گناه پاکستان نتیجه تفکر ضددینی و جاهلیت است- اخبار قم - اخبار استانها تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  14. «تجمع دانشجویی برای عرض تسلیت در پی شهادت معدنچیان هزاره- عکس خبری تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  15. «جامعه مدرسین کشتار شیعیان پاکستان را محکوم کرد- اخبار قم - اخبار استانها تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.
  16. «ایران حمله تروریستی در بلوچستان پاکستان را محکوم کرد- اخبار دیپلماسی ایران - اخبار بین‌الملل تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۱۱.

برای مطالعهٔ بیشتر[ویرایش]